Annika Holopainen flyttar till Polen

Annika Holopainen (t.v.) är ett bekant ansikte i Susiladies, damlandslaget i basket. Bild: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Basketlandslagsspelaren Annika Holopainen fortsätter proffskarriären i Politechnika Gdańsk.

Annika Holopainens, 24, första säsong som basketproffs var lyckad. Hon tog sig till final i den tyska Bundesliga med TSV 1880 Wasserburg och spelade även i EuroCupen med laget. Holopainen noterades för 6,2 poäng och 2,3 returer i snitt per match i Bundesligan.

Nu tar den 186 centimeter långa Holopainen nästa steg på karriären och flyttar till den polska ligan och Politechnika Gdańsk. Gdańsk är färsk på den högsta nivån i Polen efter att ha vunnit sin grupp på den näst högsta nivån.

– Efter den första säsongen som proffs längtade jag efter nya utmaningar i en ny omgivning. Polen är en av de tuffaste ligorna i Europa för tillfället och flera spelare av WNBA-nivå har flyttat dit för kommande säsong. Detta är en fin möjlighet för att få foten mellan dörren och komma åt att utmana toppspelare i en tuff liga, kommenterar Holopainen i Basketförbundets pressmeddelande.

– Personligen kommer detta att vara en ny erfarenhet då rollen kommer att vara stor och jag kommer att vara en av de mer erfarna spelarna i laget. Målet är att hjälpa laget nå framgång, utvecklas som spelare och bevisa att jag kan spela i en tuff liga som denna.

Holopainen spelade i den amerikanska unversitetsserien NCAA innan sin flytt till Europa. Hon har representerat det finländska landslaget i 30 matcher.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46