Annika Holopainen flyttar till Polen

Annika Holopainen (t.v.) är ett bekant ansikte i Susiladies, damlandslaget i basket.Bild: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Basketlandslagsspelaren Annika Holopainen fortsätter proffskarriären i Politechnika Gdańsk.

Annika Holopainens, 24, första säsong som basketproffs var lyckad. Hon tog sig till final i den tyska Bundesliga med TSV 1880 Wasserburg och spelade även i EuroCupen med laget. Holopainen noterades för 6,2 poäng och 2,3 returer i snitt per match i Bundesligan.

Nu tar den 186 centimeter långa Holopainen nästa steg på karriären och flyttar till den polska ligan och Politechnika Gdańsk. Gdańsk är färsk på den högsta nivån i Polen efter att ha vunnit sin grupp på den näst högsta nivån.

– Efter den första säsongen som proffs längtade jag efter nya utmaningar i en ny omgivning. Polen är en av de tuffaste ligorna i Europa för tillfället och flera spelare av WNBA-nivå har flyttat dit för kommande säsong. Detta är en fin möjlighet för att få foten mellan dörren och komma åt att utmana toppspelare i en tuff liga, kommenterar Holopainen i Basketförbundets pressmeddelande.

– Personligen kommer detta att vara en ny erfarenhet då rollen kommer att vara stor och jag kommer att vara en av de mer erfarna spelarna i laget. Målet är att hjälpa laget nå framgång, utvecklas som spelare och bevisa att jag kan spela i en tuff liga som denna.

Holopainen spelade i den amerikanska unversitetsserien NCAA innan sin flytt till Europa. Hon har representerat det finländska landslaget i 30 matcher.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22