Anneli Auers framträdanden ställs in

Inte välkommen. Anneli Auers besök på biblioteket i S:t Michel har ställts in. Bild: Roni Rekomaa

S:t Michels bibliotek och affärscentret Stella ställer in Anneli Auers framträdanden, rapporterar tidningen Länsi-Savo.

Auer skulle marknadsföra sin bok Murhalesken muistelmat (ungefär Mordänkans memoarer) i S:t Michel på tisdag och onsdag.

Enligt stadsdirektör Timo Halonen ställdes framträdandet i biblioteket in "för att man inte nödvändigtvis kan garantera säkerheten".

Många i staden har enligt Länsi-Savo motsatt sig att Auer kommer, och kritik har också framförts på sociala medier. Många undrar varför staden upplåter sina utrymmen för någon som dömts för sexbrott mot barn. 

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning