Anna: Riksdagsledamot Emma Kari är gravid

Emma Kari (Gröna) väntas få sitt tredje barn i juni. Bild: Catariina Salo/SPT

De grönas riksdagsledamot Emma Kari väntar barn, skriver tidskriften Anna.

Emma Kari, ordförande för De grönas riksdagsgrupp, väntar sitt tredje barn, rapporterar tidskriften Anna. Det beräknade datumet för födseln är i juni. Kari har två barn sedan tidigare.

Kari säger till Anna att hon och hennes sambo planerar att dela upp familjeledigheterna jämnt. Emma Kari är 36 år gammal, hon är fullmäktigeledamot i Helsingfors och också medlem i stadsstyrelsen. Kari är riksdagsledamot sedan 2015.

View this post on Instagram

Olen välillä hieman sellainen "Kell´ onni on, se onnen kätkeköön" -tyyppi. Mutta on sellaista onnea, jota on vaikeampi kätkeä. 💚 Jos kaikki menee hyvin, perheeseemme syntyy tänä vuonna uusi pieni ihminen. Hän on pitkään toivottu ja jo nyt hyvin rakastettu. 💚 Vauva on samaan aikaan äärimmäisen henkilökohtainen ja todella yhteiskunnallinen asia. Vauvat ovat nyt politiikan keskiössä. Suomessa syntyi näin vähän lapsia viimeksi 1800-luvun nälkävuosien aikana. 💚 On hyvä, ettei naista pakoteta enää synnyttämään isänmaan tai suvun takia. Samalla moni kuitenkin haaveilee vauvasta, mutta ei voi tai uskalla hankkia lasta. 💚 Ymmärrän hyvin ne epävarmuudet ja huolet, joiden kanssa vauvasta haaveilevat painivat. Olen käynyt samat pohdinnat itsekin. Epävarmuus on nykyisin kiinteä osa nuorten, erityisesti nuorten naisten elämää. Ja yhä suurempi epävarmuus määrittää koko maailman tilaa. 💚 Olen halunnut kannustaa naisia tavoittelemaan unelmiaan niin kotona kuin työelämässä. Työn ja perheen yhteensovittaminen on mahdollista myös meille. Sen on vain oltava. Voin olla kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja kolmen pienen lapsen äitinä. Ja vielä niin, että elämä on onnellista. 💚 Tasa-arvoiset maat ovat onnellisempia niin äideille, isille kuin vauvoillekin. Vauvahaave ei saisi maksaa äidille enemmän kuin isälle. Ja kun parannamme äitien asemaa työelämässä, meidän on myös annettava isille sama oikeus rakentaa sitä ainutlaatuista suhdetta uuteen pieneen ihmiseen. 💚 Sillä siksi vauvaa usein lopulta toivotaan, halusta rakastaa pientä ihmistä.

A post shared by Emma Kari (@emmakkari) on

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning