Anmälan till Öppna trädgårdar görs i maj

Unga människor är mest intresserade av nyttoträdgårdar. Bild: Trädgårdsförbundet

Trädgårdsskötsel är en källa till lycka. Att odla blommor och växter ökar välbefinnandet hos folk.

Första söndagen i juli har trädgårdsägare möjligheten att dela sin glädje med okända besökare – då ordnas Öppna trädgårdar för åttonde sommaren. Evenemanget är oerhört populärt och arrangörerna vid Trädgårdsförbundet räknar med nya publikrekord också i år.

Maj är den bästa månaden att anmäla sin trädgård till Öppna trädgårdar och det gör man lättast på nätet via webbsidan oppnatradgardar.fi – där skapar man en trädgårdsprofil med en kort beskrivning av sin trädgård och laddar upp några bilder. Man kan också publicera bilder på Instagram med hashtagen #avoimetpuutarhat.

Temat för evenemanget är att trädgården aldrig är färdig men alltid värt ett besök. En dag i trädgården får sinnena att öppnas på ett helt nytt sätt, dofterna, färgerna, smakerna och de mjuka ljuden i en trädgård gör alla gott. Evenemanget ordnas den 7 juli och bjuder på nyttiga tips och idéer för planering och växtval, men det ordnas också varierande program i de olika trädgårdarna.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning