Anklagad för mutor – nu är Fredericks utan uppdrag i IAAF och IOK

Frank Fredericks. Bild: AFP / Lehtikuva/Findlay Kember

Tidigare sprintern Frank Fredericks jobbar inte längre med några betydande internationella uppdrag som friidrottsledare.

På måndagen hoppade han av sitt uppdrag inom Internationella friidrottsförbundet, där han haft ansvar för att utreda den ryska dopningsskandalen. På tisdagen lämnade Fredericks sin chefspost inom Internationella olympiska kommittén, där han haft ett stort ansvar för att utse värdstad för sommar-OS 2024. Han ledde kommittén som utser vinnaren och efter ett antal avhopp finns bara Los Angeles och Paris kvar i kampen.

– Det är centralt att det viktiga jobb mina kolleger gör ses som rätt och riktigt, säger Fredericks.

– Jag vill inte bli ett störningsmoment för denna tävlan.

Fredericks, 49, anklagas för att ha tagit emot mutor på 300 000 amerikanska dollar ungefär vid samma tidpunkt som Rio de Janeiro utsågs till värdstad för 2016 års sommarspel. Han nekar till alla anklagelser.

Under sin tid som aktiv vann Fredericks fyra OS-silver för Namibia.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46