Anja Mittag lägger av – har två matcher kvar

Anja Mittag lägger av. Bild: Lehtikuva/Johan Nilsson/TT

Fjolårets allsvenska skyttedrottning lägger av med elitfotbollen. Rosengårds tyska stjärna Anja Mittag kommer att avsluta karriären när hennes kontrakt går ut i sommar, skriver Sydsvenskan.

Därmed har Mittag, som fyller 34 år på torsdag, bara två matcher kvar: hemma mot Piteå på onsdag och borta mot Linköping nästa måndag.

– Jag är lite ledsen, men samtidigt känns det skönt. Jag har funderat mycket efter säsongsslutet i fjol. Jag har inte motivationen att fortsätta spela alla matcher i höst. Jag måste vara ärlig mot mig själv och laget, säger Anja Mittag till Sydsvenskan.

Få, om någon, av dagens allsvenska spelare har en lika tung meritlista som Mittag. Hon har under karriären tagit OS-guld, VM-guld och tre EM-guld, hon har vunnit Champions League med Potsdam och tagit liga- och cuptitlar både i Sverige och i Tyskland. Hon är den bästa målskytten i Champions Leagues historia och har dessutom vunnit den svenska skytteligan vid tre tillfällen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning