Angry Birds säljer strålande

Bild: Pressbild

I ekonomiskt hänseende är Angry Birds-filmen som hade premiär i maj Finlands framgångsrikaste animation genom tiderna.

Fram till nu har filmen spelat in 310 miljoner euro och som mest har den visats på nästan 4 000 olika biografer världen över, skriver Kauppalehti.

Merparten av biografintäkterna kommer från USA (95 miljoner euro) och Kina (67 miljoner euro). I Finland har filmen spelat in 3,2 miljoner euro. Filmen kostade 65 miljoner att producera och marknadsföringen gick loss på ungefär 90 miljoner euro. Också distributionsbolaget Sony och biograferna ska ha en bit av kakan, men enligt Kauppalehti gör Rovio en god affär.

På frågan om det ska bli en uppföljare till succén svarar Kati Levoranta, vd vid Rovio Entertainment, lite undvikande att det nu gäller att se till att den första filmen kommer ut på alla marknader.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning