Ångerköpt Sture Fjäder ber om ursäkt

Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Akavas ordförande Sture Fjäder kryper till korset efter onsdagens uttalanden där han backade upp nobelpristagaren Bengt Holmströms förslag att betala lägre lön till outbildade invandrare.

Sture Fjäders kommentar har föranlett protester bland en lång rad av Akavas medlemsförbund som tog avstånd från uttalandet.

– Jag ber om ursäkt för min kommentar och är ledsen att mitt svar gav intrycket att jag föreslår en uppdelning av arbetsmarknaden i två läger. En sådan modell vill vi verkligen inte ha i Finland. Alla arbetstagare ska behandlas liksvärdigt, säger Sture Fjäder i ett pressmeddelande.

Enligt Fjäder behövs utländsk arbetskraft ifall Finland ska lyckas höja sysselsättningen och upprätthålla välfärdssamhället. I Akavas pressmeddelande heter det nu att Fjäder uttryckte sig otydligt.

– Jag uppskattar att representanter för Akavas medlemsförbund säger sin åsikt om ett viktigt tema och mina otydligt formulerade kommentarer. Det här visar att vi behöver en diskussion om sysselsättningen av invandrarna, säger Fjäder.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning