Andrea Julin fick ändra sina planer

Andrea JulinBild: Martti Kainulainen

Andrea Julin hade redan hunnit ge upp tankarna på hemma-VM.

IF Minkens Andrea Julin tog sina första poäng i världscupen i Ruka och drömde om VM i Lahtis. Men bara för en månad sedan såg VM mycket avlägset ut.

– För en månad sedan sade jag att nu siktar jag inte mera mot Lahtis, säger hon.

– Sen när man ligger i 39 graders feber i USA och får veta att man har chans ändrar man lite åsikter.

Julin, 22, var i USA för att delta i JVM, men drabbades av en influensaepidemi som drog genom Finlands lag. Den resan hade hon gärna stått över ifall hon vetat att hon blir aktuell för VM i Lahtis.

– Uppladdningen är verkligen inte optimal, men jag känner mig bättre och bättre, säger Julin.

– Jag kommer för att njuta av min form som jag har nu. Jag hade bra form före USA och hoppas att det vänt till det bättre redan. Det är roligt att vara här.

Julin fick chansen, då det blev klart att ingen – ingen – av landslagsdamerna vill köra fristilssprint. Hon var 45:a i tidskvalet i världscupen i Otepää förra helgen och säkrade en startplats i dagens VM-sprint, tillsammans med JVM-lagkamraten Katri Lylynperä. B-landslagsåkaren Susanna Saapunki och skidskytten Mari Laukkanen är de två andra finländskorna i dag.

Sprintkvalet kör i gång klockan 15 på torsdagen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00