Andersson: Regeringssamarbetet en fars

Vänsterförbundets ordförande Li Andersson kallar regeringens arbete ohållbart.Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Regeringens arbete är ohållbart då det inte går en vecka utan en kris samtidigt som historiens största reform ska ros i hamn, säger Li Andersson (VF).

– Deras samarbete liknar allt mer en fars, det är helt ohållbart, säger riksdagsledamoten och Vänsterförbundets ordförande Li Andersson om regeringen med anledning av riksdagskollegan Kaj Turunens partibyte på tisdagen.

Kaj Turunen hoppade av Blå framtid och bytte parti till Samlingspartiet på tisdagen. Andersson säger att bytet är ett tecken på att framtiden för Blå framtid ter sig blek.

– Regeringen har historiens största reform att genomföra. Samtidigt finns här ett stort legitimitetsproblem, säger Andersson.

Blå framtid uppstod sommaren 2017 efter att 19 av Sannfinländarnas riksdagsledamöter lämnade partiet och grundade ett nytt parti. I mitten av april hade Blå framtid ett väljarstöd på 1,6 procent i Helsingin Sanomats opinionsmätning.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00