Ancelotti: Fotbollen kommer påverkas i grunden

Carlo Ancelotti tror att coronaviruset kommer att förändra fotbollen. Arkivbild. Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Coronavirusets spridning kommer att påverka fotbollen i grunden, enligt tränaren Carlo Ancelotti. Han spår lägre löner, billigare biljettpriser och fler bytesaffärer mellan klubbarna i framtiden.– Vi kommer att behöva skala ner, och det börjar med fotbollen, säger han enligt sajten Football Italia.

– Vi lever alla ett liv vi inte är vana vid och det här kommer att ändra oss på djupet. Det är jag säker på, fortsätter Carlo Ancelotti med meriter från storklubbar som Milan, Juventus, Real Madrid, Paris Saint-Germain och Bayern München.

Ancelotti menar att coronaviruset kommer att vara ett hårt slag mot världens ekonomier vilket i sin tur även lär påverka fotbollen.

– Tv-rättigheterna kommer vara billigare, spelare och tränare kommer att tjäna mindre och biljettpriserna kommer att sjunka för att människor kommer ha mindre pengar, säger 60-åringen.

När de europeiska fotbollsligorna drar i gång igen är det ingen som vet – men förhoppningen är att de pausade säsongerna ska kunna spelas klart senare under våren eller sommaren.

Samtidigt har flera höga Premier League-toppar, enligt sportnyhetssajten The Athletic, öppnat för att man vill se att ligan i stället stryker hela Premier League-säsongen.

Ancelotti, till vardags tränare i Everton i den engelska högstaligan, menar att fotboll är det sista han tänker på nu.

– I dag är prioriteringen vår hälsa och att stoppa spridningen. Vilket datum vi startar upp igen bryr jag mig inte om, tro mig, säger han.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning