Amerikanskt flygplan på Åbo flygplats – ska Trump besöka Gullranda?

Ett amerikanskt flygplan landade på Åbo flygplats på tisdagskvällen. Bild: Stefan Holmström/Åbo Underrättelser/SPT

Ett amerikanskt flygplan landade på Åbo flygplats på tisdagskvällen, rapporterar Ilta-Sanomat.

Enligt Ilta-Sanomat landade ett amerikanskt flygplan på Åbo flygplats på tisdagskvällen. På söndagen var åtminstone ett flygplan av samma modell på Helsingfors-Vanda flygplats.

Flygplanen har antagligen att göra med förberedelserna inför mötet mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin den 16 juli. Enligt förhandsuppgifterna ska Trump och Putin träffas i Helsingfors.

IS har intervjuat författaren och journalisten Jan Fredriksson, som specialiserat sig på säkerhetsfrågor. Enligt Fredriksson kan flygplanet på Åbo flygplats tyda på att Trump planerar ett besök till Finlands presidents Sauli Niinistös sommarresidens Gullranda i Nådendal.

– Den enda förklaringen man kunde tänka sig är att Trump av en eller annan orsak skulle vilja besöka Gullranda. Då är det möjligt att man fraktar något slags utrustning dit, säger Fredriksson.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46