Ambassadpersonal dödades i USA-räd

Serbiens utrikesminister Ivica Dacic. Bild: Stringer

Två serbiska ambassadtjänstemän, som kidnappats, uppges ha dödats i samband med att USA:s militär flygbombade mål tillhörande den extrema jihadistgruppen Islamiska staten (IS).

– Olyckligtvis förlorade de två livet som en konsekvens av den här attacken mot IS i Libyen, säger Serbiens utrikesminister Ivica Dacic.

Serbien har krävt en förklaring av USA, och amerikanska tjänstemän säger att målet för angreppet var ett läger för "upp till 60" jihadister.

Sladjana Stankovic, ambassadens kommunikationschef, och föraren Jovica Stepic togs som gisslan nära kuststaden Sabratha, väster om huvudstaden Tripoli, den 8 november i fjol. Serbiens ambassadör hörde till dem som befann sig i fordonskaravanen som då angreps och som var på väg mot den tunisiska gränsen.

– Vi väntar på identifieringen av offren, så formellt kan vi inte bekräfta uppgifterna, säger Ivica Davic på en presskonferens.

De amerikanska stridsflygplanen angrep det misstänkta träningslägret i västra Libyen i fredags. 49 personer dödades, bland dem Noureddine Chouchane som förmodas ha kopplingar till två dödliga attacker i grannlandet Tunisien förra året.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning