Amatörmusiker samlas nästa sommar i Helsingfors – anmälan pågår just nu

I juni 2021 samlas Svenskfinlands amatörmusiker till sång- och musikfest i Helsingfors. Arkivbild. Bild: Catariina Salo/SPT

Under den fyra dagar långa sång- och musikfesten ska gatorna i huvudstaden fyllas av sång och musik. Amatörmusiker som vill vara med och förverkliga det bör anmäla sig senast 30 september.

Vart femte år samlas sjungande och spelande amatörmusiker från hela Svenskfinland till en stor gemensam sång- och musikfest. Nästa gång sker det i Helsingfors den 10-13 juni 2021, och då har det gått exakt 70 år sedan festen senast arrangerades i huvudstaden.

Under festdagarna tar musikerna sången och musiken ut på Helsingfors gator. Bland annat kommer masskonserter ordnas på domkyrkans trappor och framför centrumbiblioteket Ode. Deltagarna får också delta i en konsert i Finlandiahuset och i en sångfestparad genom huvudstaden.

Det är möjligt att delta i musikfesten både med sin egen kör eller orkester och som enskild deltagare. Anmälan till musikfesten hittas på webbplatsen och den pågår fram till 30 september.

Sång- och musikfesten arrangeras av Finlands svenska sång- och musikförbund (FSSMF).

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning