Älskar du fotboll, små öar och fisk – då finns ditt drömjobb på Färöarna

Färöarna vill locka nordiska fotbollsspelare till öriket. Bild: KSF Media Arkiv / Tommy Westerlund

Är du kvinna, spelar fotboll, klarar dig utan livet i storstaden och inte har något emot att jobba vid sidan av din fotbollskarriär? Då kanske drömjobbet finns på Färöarna,

"Detta är ett jobb för dig med en kärlek till fotboll, små öar och fisk. Ett fotbollslag på Färöarna söker spelare till sitt damlag till nästa säsong. Medan du spelar för laget får du erbjudande om ett heltidsarbete på den lokala fiskfabriken, kaféet eller bensinstationen."

Så skriver Nordjobb i en rätt ovanlig arbetsplatsannons då ett damlag på Färöarna försöker värva spelare inför kommande säsong.

Färöarna är ingen stormakt inom fotbollen – landets herrlandslag är rankat 123:a i världen medan damlagets rankning är 95. Finlands rankningsplaceringar är 58 respektive 25.

Enligt annonsen handlar det om ett heltidsjobb där idrottaren kombinerar träning och matcher med att sortera, rensa och paketera fisk alternativt på kafé eller bensinstation. Lönen är 20 000 danska kronor i månaden (cirka 2 900 euro). Dessutom arrangerar arbetsgivaren bostad till förmånligt pris.

För att kvalificera för jobbet krävs "erfarenhet av fotboll på en viss nivå".

Nordjobb förmedlar säsongsarbete och arbetar för att öka mobiliteten på den nordiska arbetsmarknaden och för att öka kunskapen om språk och kultur i Norden.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning