Als Luise var svaret

Fem lyckliga läsare vann biljetter till Musik vid havets öppningskonsert i HBL:s läsartävling.

På Facebooksidan HBL Musik utlystes i maj en liten tävling där meningen var att luska ut vilken sång Topi Lehtipuu och Kiril Kozlovsky framför i videoklippet här ovan. Sången är precis som många gissade Wolfgang Amadeus Mozarts Als Luise die Briefe ihres ungetreuen Liebhabers verbrannte K 520. Sången skrevs den 26 maj 1787, ungefär samtidigt som Mozart arbetade på Don Giovanni, till en text av Gabriele von Baumberg.

Bland alla svarande lottades fem biljettpaket ut. Vinnarna har meddelats personligen.

Als Luise är en av de sånger som Lehtipuu och Kozlovsky framför på Musik vid havets öppningskonsert i Ingå kyrka på fredag kväll.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54