Alpinskrällen skadade knäet – missar världscuptävling

Alice Robinson vann med en skräll över Mikaela Shriffin i Sölden. Nu tvingas hon avstå från den andra världscuptävlingen till följd av en skada. Arkivbild Bild: AP Photo/Marco Trovati

Skrällsegraren i den alpina världscuppremiären missar nästa storslalomtävling. Den 17-åriga Alice Robinson är skadad i knäet och tvingas avstå världscuptävlingen i Killington, USA, i slutet av november.

Skadan ska ha uppkommit i samband med att hon vridit till knäet på träning före världscuppremiären i storslalom i Sölden, där Robinson vann sensationellt före favoriten Mikaela Shiffrin.

Nyzeeländskan kommer med beskedet på sina sociala medier.

"Det är svårt att acceptera med tanke på att jag redan har åkt och tävlat (med skadan), men jag lyssnar på experterna och vill inte riskera att förvärra skadan", skriver hon på sin Instagram.

Hon räknar med att vara tillbaka till den tredje storslalomtävlingen i Courchevel, Frankrike, i december.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning