Alma Media visar upp fina siffror

Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Mediekoncernen Alma Media stod för ökad omsättning och förbättrat resultat under fjolårets sista kvartal.

ediekoncernen Alma Media stod för ökad omsättning och förbättrat resultat under fjolårets sista kvartal. Den justerade rörelsevinsten var 10,6 miljoner euro jämfört med 7,1 miljoner euro under samma period 2015. Omsättningen ökade med 19,2 procent till 93,6 miljoner euro.

För hela fjolåret ökade omsättningen med en femtedel till 353,2 miljoner euro. Den justerade rörelsevinsten för hela året var 35,2 miljoner euro jämfört med 23,4 miljoner euro året innan.

Styrelsen föreslår en utdelning på 16 cent per aktie.

Vd Kai Telanne karaktäriserar fjolårets utveckling som god. Marknaden för mediereklam börjar växa och Iltalehtis digitala affärsverksamhet växte.

EU:s planer på att sänka mervärdesskatten på digitala tidningar och böcker är enligt Telanne en positiv signal. Finlands regering har varit positivt inställd till detta och Telanne hoppas att ändringen kan göras redan nästa år.

– En sänkning av digi-momsen till 10 procent skulle göra det lättare för de finländska mediehusen att upprätthålla sin konkurrenskraft och öka efterfrågan och användningen av digitala tjänster och innehåll, säger Telanne. 

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning