Alma Media: SDP:s väljarstöd under 20 procent

Väljarstödet för Antti Rinnes parti SDP har sjunkit i Alma Medias partimätning. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

SDP:s väljarstöd har dalat i Alma Medias senaste partimätning, men partiet är fortfarande populärast i Finland.

Inte ett enda parti i Finland åtnjuter ett väljarstöd på 20 procent eller mer, om man får tro Alma Medias färska opinionsmätning. Finlands populäraste parti SDP får ett väljarstöd på 19,6 procent i partimätningen, vilket är 1,7 procentenheter mindre än i februari.

– Det verkar som att en del av väljarstödet bland arbetarna runnit från SDP till Sannfinländarna, säger forskaren Jussi Westinen från forskningsinstitutet e2 Tutkimus till Alma Media.

Sannfinländarnas stöd har ökat med 2,2 procentenheter sedan februari och partiet är nu Finlands fjärde populäraste parti med ett väljarstöd på 13,4 procent.

Mellan SDP och Sannfinländarna finns Samlingspartiet (17,0 procent) och Centern (14,7 procent).

De gröna (13,3 procent) har ett nästan lika stort väljarstöd som Sannfinländarna, enligt Alma Media. Svenska folkpartiets väljarstöd är 3,9 procent.

Alma Medias partimätning är gjord av bolaget Tietoykkönen som intervjuat 1 503 personer. Av dem avslöjade 1 201 sina partisympatier. Felmarginalen för det största partiet är 2,3 procentenheter.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39