Alma Media: Många kandidater vill se Socialdemokraterna i regeringen

Sannfinländarna har gått starkt framåt i opinionsmätningarna, men få kandidater tycker att partiet ska sitta i nästa regering. Bild: Lehtikuva/ Timo Jaakonaho

Sannfinländarnas väljarstöd har stigit under de senaste opinionsundersökningarna, men få kandidater vill ha med Sannfinländarna i nästa regering. Det framgår av Alma Medias valkompass.

Alma Media har frågat riksdagskandidaterna vilka tre partier som de skulle vilja att sitter med i nästa regering. Kandidaterna fick inte välja det egna partiet.

36,7 procent av kandidaterna vill att SDP ska vara i regeringen, 30,9 procent att De gröna är i regeringen, 25,6 procent att Samlingspartiet är i regeringen och 23,9 procent att Centern är det. 19,2 procent av kandidaterna tycker att SFP skulle platsa i nästa regering.

I Yles senaste opinionsmätning är Sannfinländarna det tredje största partiet. Trots det hamnar de på åttonde plats i Alma Medias regeringsfråga. Bara 13,4 procent av kandidaterna vill ha med partiet i nästa regering.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54