Alma Media: Många kandidater vill se Socialdemokraterna i regeringen

Sannfinländarna har gått starkt framåt i opinionsmätningarna, men få kandidater tycker att partiet ska sitta i nästa regering. Bild: Lehtikuva/ Timo Jaakonaho

Sannfinländarnas väljarstöd har stigit under de senaste opinionsundersökningarna, men få kandidater vill ha med Sannfinländarna i nästa regering. Det framgår av Alma Medias valkompass.

Alma Media har frågat riksdagskandidaterna vilka tre partier som de skulle vilja att sitter med i nästa regering. Kandidaterna fick inte välja det egna partiet.

36,7 procent av kandidaterna vill att SDP ska vara i regeringen, 30,9 procent att De gröna är i regeringen, 25,6 procent att Samlingspartiet är i regeringen och 23,9 procent att Centern är det. 19,2 procent av kandidaterna tycker att SFP skulle platsa i nästa regering.

I Yles senaste opinionsmätning är Sannfinländarna det tredje största partiet. Trots det hamnar de på åttonde plats i Alma Medias regeringsfråga. Bara 13,4 procent av kandidaterna vill ha med partiet i nästa regering.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning