Allvarlig olycka vid finländska deltävlingen i cross country – förare dog

Personerna på bilden har ingenting med olyckan att göra. Bild: Marko Vihriä/Pressbild

Europacupen i Vesivehmaa norr om Lahtis avbröts på söndagen på grund av ett dödsfall.

En finländsk förare dog under cross country-tävlingens sista etapp. Enligt arrangörerna skedde dödsfallet genast i början av loppet, som genast avbröts.

Medtävlarna gav genast första hjälpen, och akutvårdarna fortsatte återupplivningen på väg till sjukhuset, men mannens liv gick inte att rädda. Han ansågs ha dött redan på olycksplatsen.

Enligt arrangörerna var det fråga om en ren olyckshändelse där mannen tappat kontrollen över sin cykel. Det var inget fel på omständigheterna, uppger Finlands Motorförbund i ett pressmeddelande. Olyckan nu ska utredas i detalj.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning