Allvarlig olycka vid finländska deltävlingen i cross country – förare dog

Personerna på bilden har ingenting med olyckan att göra. Bild: Marko Vihriä/Pressbild

Europacupen i Vesivehmaa norr om Lahtis avbröts på söndagen på grund av ett dödsfall.

En finländsk förare dog under cross country-tävlingens sista etapp. Enligt arrangörerna skedde dödsfallet genast i början av loppet, som genast avbröts.

Medtävlarna gav genast första hjälpen, och akutvårdarna fortsatte återupplivningen på väg till sjukhuset, men mannens liv gick inte att rädda. Han ansågs ha dött redan på olycksplatsen.

Enligt arrangörerna var det fråga om en ren olyckshändelse där mannen tappat kontrollen över sin cykel. Det var inget fel på omständigheterna, uppger Finlands Motorförbund i ett pressmeddelande. Olyckan nu ska utredas i detalj.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54