Allt större och starkare Lassy

Timo Lassys femte album innehåller fylliga arrangemang och flera gästmusiker.Bild: Okänt

Jazzmusikern Timo Lassy imponerar med 60-talsnostalgi och gästande musiker på sitt femte album.

JAZZ

Timo Lassy

Moves

(Membran)

Timo Lassys femte studioinspelade långspelare är musikerna fler, styckena bättre och produktionen lyxigare än på de fyra tidigare lovprisade albumen. Kvintetten är densamma som förr och stilarna i stort sett oförändrade.

Åtta extra blåsare på fem av tolv spår och många gäster på de övriga gör susen. För de välskrivna, fylliga och ibland dramatiska arrangemangen står Valtteri Pöyhönen.

De två låtarna med Eero Koivistoinen som gäst är starka. Musiken biter djupare här, även om man håller sig till 60-talsnostalgi, denna gång i riktning av Coltrane.

Beträffande djupet på de två sångspåren blir det däremot tvärtom. Det kanske är en trend att smyga in en eller fler poppiga sånger på instrumentala jazzskivor, men jag förstår inte helt denna idé. Den splittrar helheten, även om tankarna bakom lyriken vore goda. Med det sagt låter rapartisten Paleface riktigt kul när han sjunger på sitt eget vis.

Jan-Erik Holmberg

Jan-Erik Holmberg

Fem saker att komma ihåg när du ansöker om konsumtionskredit:

Ett lånebeslut från en ansvarsfull långivare är en försäkran om att du vågar ta lånet och att det inte kommer att leda till problem. Det viktigaste för konsumenten är att den egna ekonomin klarar av att betala tillbaka lånet. En ansvarsfull långivare tar hänsyn till detta. Fastän räntesatserna verkar svåra att förstå, lönar det sig att fästa uppmärksamhet vid långivarens ansvarsfullhet. 20.7.2018 - 00.00