Allsvensk spelare överklagar fängelsedom

Den allsvenske fotbollsspelaren fälls även i hovrätten för två våldtäkter mot en 14-årig flicka.Spelaren döms till fängelse i två år och åtta månader, men han kommer att överklaga domen.

– Vi kommer att söka prövningstillstånd i Högsta domstolen, säger spelarens advokat till Aftonbladet.

Den allsvenske fotbollsspelaren nekar till brott helt och hållet. Spelaren har uppgett att han har haft sex med flickan, men vid helt andra tidpunkter och på andra platser än vad åklagaren har påstått. Som bevis för detta hade försvaret kallat tre nya vittnen till rättegången i hovrätten, men domstolen underkänner bevisningen och fastställer tingsrättens dom i alla delar. Han döms för två fall av våldtäkt mot barn.

Mannen menar att han inte heller ska ha vetat om att flickan var under 15 år, men hovrätten delar tingsrättens uppfattning om att spelaren i två olika konversationer via sociala medier bekräftat att han uppfattat att flickan bara var 14 år.

Efter tingsrättens dom fick spelaren sparken från sin allsvenska klubb och föreningen uppgav att spelaren skulle krävas på den sign-on-bonus han fick när han värvades till klubben.

Spelaren ska även utvisas från Sverige i tio år.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03