34 Keittiömaailma showroom i hela landet, största showroom finns i Esbo, Finno.

Erbjuder inhemska A la Carte- och Petra- kök, badrum och förvaringslösningar från Finlands största kökstillverkare Novart Oy samt alla tillbehör och köksmaskiner.

Novart-fabriken finns i Nastola och är en del av Nobia-koncernen som är ledande på Europas marknad.

Keittiömaailma erbjuder skräddarsydda tjänster från planering till förverkligande för både privata kunder och byggföretag (projektförsäljning).

Servicekoncept för linjesanering.

Kostnadsfri planeringstjänst samt hembesök av våra proffs!

7 showroom i huvudstadsregionen ägs av VJ-Profit Oy, som är Finlands största återförsäljare av kök och föregångare på branschen.

VJ-Profit Oy är representant även för tyska lyxköket Poggenpohl. Showroom ligger i Esbo, Finno och Keittiömaailma Poggenpohl Studio på Fabiansgatan i Helsingfors Centrum.

Aldrig förr har det funnits så många innovationer i ett kök som nu. Finurliga hyllor och smart förvaring för utrymmet mellan bänk och skåp, Ipad-ställningar, fullt integrerade lavoarer i kvarts och belysning på ett helt nytt sätt får köksentusiaster av jubla.

- Själv gillar jag väldigt mycket vår Sound Unit, högtalarna som är inbyggda i skåpen. De tar ingen plats och smälter in i helheten. Designen har fått det prestigefyllda Red Dot-award, berättar Riitta Kaunisto som är ansvarar för marknadsföringen i huvudstadsregionen.

Materialen och ytorna är också något helt annat än för bara några år sedan. Den nyaste grejen är en nanoyta som det inte fastnar några fingeravtryck på. Den matta svarta är väldigt snygg. En annan nykomling är mikrolaminat där ytan kan se ut i princip hur som helst, till exempel som en imitering av cement eller en gammal dörr från en lada. Vill man ha sten på arbetsbänkarna så finns det en uppsjö av alternativ till exempel granit, kvarts och sintrad kvarts, som är 100 % kvarts, är behandlat så det tål hård användning. Kvarts kan se ut som till exempel marmor. Allt det här, och lite till, hjälper och vägleder personalen dig igenom.

- Vi har skolad och motiverad personal, som vi regelbundet skolar. Vi följer trender och åker varje år till mässor, till exempel Milano, för att följa med vad som händer. Vi har givetvis också service på svenska och engelska.

Individuell design

På plats i showroomet kan du bekanta dig med alla finesser, känna på alla material och få en känsla av vilken lösning som känns rätt för just dig.

- Köken är ju inte bara skåpen. Det handlar om personliga lösningar som ska passa dig och din familj. Det handlar ju också om långsiktig planering. Vår personal är specialutbildade för just det här och vår planeringstjänst är kostnadsfri, berättar Kaunisto.

Om du inte har möjlighet att själv åka till ett av Keittiömaailmas showroom, så beställer du ett hembesök. Enkelt till exempel via nätet. Kommer du med ritningar till butiken, görs kontrollmätning före köket sätts till produktion. På det här sättet ser också den professionella personalen direkt ifall det finns några fallgropar i planeringen av köket. Det spelar inte någon roll om du har ett renoveringsprojekt på gång eller börjar från noll. Keittiömaailmas planerare hjälper dig och servicen är fullständig från början till slut. Om du har en linjesanering på kommande i dit husbolag, kan det vara bra att passa på att samtidigt förnya även köket då det ändå görs renoveringsarbete.

- Vår personal kan vara i kontakt direkt till husbolagets renoveringsentreprenörer, elektriker och andra inblandade så att du inte alls behöver vara mellanhand eller ha huvudbry över tekniska frågor. Vi har ett servicekoncept för dig, när det gäller linjesanering.

Keittiömaailmas pris är väldigt konkurrenskraftiga även på vitvaror och tilläggsprodukter. Ekonomiskt är systemet till kundens fördel. Du betalar ditt kök först vid leverans. Är du till exempel egnahemshusbyggare och får fördröjningar i processen så behöver du inte bekymra dig över ekonomin.

- Vi tar ingen förskottsbetalning och ger ett prisgaranti. Trots att det kanske dröjer över ett år innan köket levereras, så är priset ändå det samma som då du gjorde din beställning. Det blir inga obehagliga överraskningar. Du kan också ansöka om Keittiömaailma finansiering, säger Riitta Kaunisto.

Smarta små kök

För att ge en ytterligare inblick i den inhemska köksvärldens innovationer ska vi avslutningsvis ta oss en titt på smarta små kök. Både Petra- och A la Carte -köket har en massa detaljer som är till stor glädje för små utrymmen. Till exempel det hopfällbara Klaffbordet eller Plus-skåpet. Båda ger mer bordsyta just då du behöver det.

- Klaffbordet Klaffi är ju heller inte menat enbart för kök utan går varsomhelst där det behövs extra bord. I barnrummet, hobbyrummet eller på stugan, berättar Maarit Vettenranta som är köksplanerare på Keittiömaailma i Esbo, Finno.

I små kök gäller det att ta tillvara allt utrymme och då kommer hyllor, fack och knivhållare, som man kan installera på väggen mellan bänken och skåpet, väl till pass.

- Väggskåpet Found är väldigt mångsidigt. Det har otaliga fack och variationer. Om man tröttnar på att ha sakerna synliga kan man till och med installera en motoriserad version som lyfter upp hyllorna i skåpet ovanför.

Mellanrummet mellan arbetsbänk och övre skåp är ett utmanande utrymme som köksdesigners ständigt jobbar med så att det ska bli så smart som möjligt. Ett annat alternativ som varit populärt de senaste åren är att här sätta en egen personlig bild, så kallad LUNA- paneling, med belysning istället för klassiska kakel.

- Belysning på ett nytt sätt är en riktig trend i höst om man ska nämna något. Ett exempel är att ha fronten på översta lådorna av glas och belysning inuti så att man ser de vackra kärlen inuti, säger Vettenranta.