Alla tre häckdamer till semifinal

Annemari Korte tog det säkert i sitt heat. Bild: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Annemari Korte, Reetta Hurske och Nooralotta Neziri levererade i försöken i VM.

På förhand sett krävdes det inte mer än en rutinprestation av Korte, Hurske och Neziri i försöken på 100 m häck. Trion gjorde det som förväntades av dem.

Tuffast blev det för Neziri, som fick en dålig start och blev först femma i sitt heat. De fyra snabbaste gick direkt till semifinal, men Neziris tid 12.92 räckte ändå till då ytterligare fyra gick vidare på tid.

– Jag förlorade säkert en tiondel i starten, men jag ville så mycket gå vidare. Jag kom inte hit för att springa ett lopp, säger Neziri i Yles tv-sändning.

– Tiden överraskade mig lite. Jag är i rekordform, det gäller bara att få ut det.

Rutinprestation räckte

Korte tog sig enkelt vidare med tiden 12.97. Hon var trea i sitt heat.

– Jag ville ta det så säkert som möjligt, utan att stöta mig på några häckar. Jag visste att ett rutinlopp räcker till semifinalerna. I morgon (söndag) krävs det lite mera, säger Korte.

Hurske sprang i samma heat som världsrekorddamen Kendra Harrison. Fjärde plats och tiden 12.96 räckte, men hon var inte nöjd.

– Det var ok, men i morgon skulle jag inte vara nöjd med det här loppet, säger hon.

OS-vinnaren diskad

Nigerias Tobi Amusan var snabbast med tiden 12.48. Jamaicas Danielle Williams sprang på 12.51 och Harrison på 12.55. Neziri var 15:e snabbast av alla.

Den största skrällen kom i det andra heatet, då OS-vinnaren Brianna McNeal blev diskad på grund av tjuvstart. Hon reagerade för tidigt, men rörde sig inte ur startgroparna och protesterade häftigt över beslutet.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning