Alla tre häckdamer till semifinal

Annemari Korte tog det säkert i sitt heat. Bild: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Annemari Korte, Reetta Hurske och Nooralotta Neziri levererade i försöken i VM.

På förhand sett krävdes det inte mer än en rutinprestation av Korte, Hurske och Neziri i försöken på 100 m häck. Trion gjorde det som förväntades av dem.

Tuffast blev det för Neziri, som fick en dålig start och blev först femma i sitt heat. De fyra snabbaste gick direkt till semifinal, men Neziris tid 12.92 räckte ändå till då ytterligare fyra gick vidare på tid.

– Jag förlorade säkert en tiondel i starten, men jag ville så mycket gå vidare. Jag kom inte hit för att springa ett lopp, säger Neziri i Yles tv-sändning.

– Tiden överraskade mig lite. Jag är i rekordform, det gäller bara att få ut det.

Rutinprestation räckte

Korte tog sig enkelt vidare med tiden 12.97. Hon var trea i sitt heat.

– Jag ville ta det så säkert som möjligt, utan att stöta mig på några häckar. Jag visste att ett rutinlopp räcker till semifinalerna. I morgon (söndag) krävs det lite mera, säger Korte.

Hurske sprang i samma heat som världsrekorddamen Kendra Harrison. Fjärde plats och tiden 12.96 räckte, men hon var inte nöjd.

– Det var ok, men i morgon skulle jag inte vara nöjd med det här loppet, säger hon.

OS-vinnaren diskad

Nigerias Tobi Amusan var snabbast med tiden 12.48. Jamaicas Danielle Williams sprang på 12.51 och Harrison på 12.55. Neziri var 15:e snabbast av alla.

Den största skrällen kom i det andra heatet, då OS-vinnaren Brianna McNeal blev diskad på grund av tjuvstart. Hon reagerade för tidigt, men rörde sig inte ur startgroparna och protesterade häftigt över beslutet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning