Alla ljuger

Politiska ledare (inte bara Trump) ljuger. De etablerade medierna ljuger allt vad de hinner.

Om Barbro Sundback (HBL 4.9) faktiskt följer sina "modiga, smarta och underhållande" USA-journalister – denna "briljanta" och dessutom djuplodande riddarvakt – så torde hon i dagarna ha fått sitt lystmäte av "sanning" om den avlidne senatorn John McCain, som prisats utan uppehåll åtminstone i CNN.

Cable News Network och alla övriga "smarta" och "briljanta" medier har i veckotal nära nog 24 timmar i dygnet hyllat McCain för "patriotism". Mainstreamjournalistiken har sålunda definierat "patriotism" som bombanfall mot civila mål i ett litet land på andra sidan jordklotet. (Det är detta som hyllningarna grundar sig på.)

Det är väl bara att acceptera att Barbro Sundback gillar anfallskrig och betraktar dess "djupa, sanningssökande" förespråkare som icke-ljugande praktindivider. Jag skulle inte tro att Donald Trumps syn på saken är stort annorlunda än hennes, men han har bestämt sig för att McCain är en underhaltig person som inte skall behöva hyllas.

Politiska ledare (inte bara Trump) ljuger. De etablerade medierna ljuger allt vad de hinner.

Nicolas von Kraemer (HBL 31.8) har helt uppenbart hållit sig inom ramen för en kort och kraftig replik. Jag skulle gärna läsa mer av honom. Han påminner oss om att en förkrossande majoritet av USA:s befolkning misstror medierna.

Kim Peter Johansson Esbo

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03