Alla italienska flygplatser får öppna i juni

Paola De Micheli är Italiens transportminister. Arkivbild. Bild: Fabio Ferrari

Alla flygplatser i Italien kommer att ha möjlighet att öppna igen i början av juni sedan många stängts för att förhindra spridningen av coronaviruset, enligt landets transportminister.

– Det kommer att vara möjligt att gå vidare med öppnandet av alla flygplatser från den 3 juni, när interregionala och internationella flygningar återigen kommer att tillåtas, säger Paola De Micheli.

I helgen klargjorde regeringen att den ska öppna upp för EU-turister från samma datum och slopa kravet på obligatorisk karantän vid inträde i landet.

Många flygplatser har redan öppnat för trafik, men i begränsad skala.

Det krisande italienska flygbolaget Alitalia tror att trafiken i juni kan öka 36 procent jämfört med i maj.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning