Alkolås på flygplan?

Flygbesättningarna kan tydligen utan kontroll av eventuell konsumtion av alkohol och droger, borda planet och till och med sätta sig vid spakarna.

Som flygresenär förvånas jag över det sätt på vilket flera flygbolag, Finnair medräknat, hanterar problemet med onykter kabinpersonal.

Vi resenärer genomgår rigorös kontroll för att garantera att vi inte medför farliga saker, typ nagelsaxar, i vårt handbagage. Flygbesättningarna kan däremot, tydligen utan kontroll av eventuell konsumtion av alkohol och droger, borda planet och till och med sätta sig vid spakarna. Det enda åtminstone Finnair tycks förlita sig på är att någon i besättningen ringer polisen om de anser att allt inte står rätt till. Men tänk om hela kabinpersonalen haft en trevlig kväll och natt som blivit lite blötare än avsett.

Skolskjutsar får inte företas med fordon utan alkolås. Men flygplan kan uppenbarligen utan kontroll framföras av berusade piloter.

Vill Finnair och andra flygbolag som hävdar att passagerarnas säkerhet har hög(sta) prioritet behålla sin trovärdighet åtgärdar man omedelbart den säkerhetsrisken.

Frey Österberg Närpes

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00