Alko börjar sälja vatten

Det lätt kolsyrade källvattnet dyker upp i Alkos hyllor den 3 juni. Bild: Alko/Fanny Haga

För att uppmuntra konsumenter att dricka vatten, också då de dricker alkohol, lanserar Alko ett eget flaskvatten.

Under de senaste åren har Alko satsat en hel del på det alkoholfria sortimentet och från och med juni säljer alkoholaffärerna också ett eget flaskvatten.

Det nya flaskvattnet heter Välivesi (på svenska ungefär mellanvatten) och ska påminna konsumenter om vikten av att dricka vatten. Vattnet härstammar från Kangasahde källa i Kurikka i södra Österbotten. Med intäkterna från vattenförsäljningen stöder Alko föreningen Håll skärgården ren.

– Vattnet är en förutsättning för människans välmående. Givetvis är det finländska kranvattnet världens bästa och en precis lika ypperlig dryck som vårt flaskvatten, säger Alkos kommunikationsdirektör Maritta Iso-Aho i ett pressmeddelande.

Iso-Aho påpekar också att Alko vill bidra till en ansvarsfull och sund alkoholkultur med lanseringen. Att dricka vatten med maten balanserar de olika smakerna och ger utrymme till nya smakupplevelser. Vatten förebygger också vätskebristen som alkoholhaltiga drycker kan orsaka.

10 ljudböcker att sträcklyssna på i sommar

Semestern börjar och nu har du gott om tid att lyssna på en bra bok! Här är boktips för sommarens härligaste lyssningar valda av Storytel’s redaktörer. 20.6.2019 - 09.49