Alexandra Roos lägger av – igen: "Jag har fått vara med om otroligt mycket tack vare handbollen"

Alexandra Roos handbollskarriär var kantad av skador. Bild: Richard Nordgren / KSF Media Arkiv

Landslagsspelaren Alexandra Roos lägger av med handbollen. Det är ännu en skada som sätter stopp för 30-åringens karriär.

För ett år sedan meddelade Alexandra Roos att hon lägger av med handbollen. Det var efter hennes fjärde knäoperation hon tog beslutet att tacka för sig och börja fokusera på ett liv utan elitidrott.

Men i höstas var hon tillbaka i Skara HF i den svenska ligan SHE. Comebacken blev aktuell då hon återhämtat sig från sin skada samtidigt som hennes ersättare fick förhinder och inte kunde ansluta till Skara.

– Jag var inte klar som handbollsspelare och känner mig egentligen inte det nu heller. Klubben hörde av sig och frågade om jag ville spela vidare, säger Roos i klubbens pressmeddelande.

Roos, som lämnade Finland efter det sensationella FM-guldet med Grankulla IFK 2009, hade hunnit spela för norska Toten HK och Skövde HK innan han flyttade till Skara där det blev sju säsonger.

– Jag har fått vara med om otroligt mycket tack vare handbollen och fått förenas med likasinnade i Finlands landslag, Toten HK, Skövde HF och Skara HF. Dessutom har jag bland spelarna i dessa lag fått vänner för livet. Det har varit en häftig resa, säger hon.

Hennes sista match i karriären blev hemmamatchen mot landslagskompisen Malin Wiléns GT Söder. Roos hälsena i vänstra foten gick av i en löpning och både matchen och karriären var över.

Foten opererades inte utan har självlekt i en ortos (ett ortopediskt, kroppsburet hjälpmedel som används för att mekaniskt stödja leder eller rätta till/förhindra felställningar).

Men trots att spelarkarriären är över lämnar Roos inte handbollen. Hon är styrelsemedlem i Skara HF och en del av sportgruppen som jobbar för elitverksamheten.

Roos spelade 54 landskamper och sköt 183 mål i dem.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning