ALDE vill slopa sommartiden

Europarlamentarikerna i liberala ALDE-gruppen stödjer Nils Torvalds (SFP) förslag om att slopa sommartiden. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Europaparlamentariker Nils Torvalds presenterade på onsdagen förslaget att slopa justeringen av klockor inför ALDE-gruppen i parlamentet.

Omröstningen går av stapeln i plenum i Strasbourg nästa vecka och den liberala ALDE-gruppen, där Torvalds (SFP) är med, valde att omfatta förslaget om att stödja resolutionen.

– Som man ropar i skogen får man svar, detta är ett ypperligt tillfälle för Europaparlamentet att visa att man är redo att slopa något som många ser som onödig EU-byråkrati. Jag hoppas mina finländska kolleger i de andra grupperingarna lyckas övertyga sina partigrupper om fördelarna med detta, skriver Torvalds i ett pressmeddelande.

Samtliga finländska Europaparlamentariker skrev under en skrivelse i detta ärende i oktober 2017.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning