ALDE vill slopa sommartiden

Europarlamentarikerna i liberala ALDE-gruppen stödjer Nils Torvalds (SFP) förslag om att slopa sommartiden. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Europaparlamentariker Nils Torvalds presenterade på onsdagen förslaget att slopa justeringen av klockor inför ALDE-gruppen i parlamentet.

Omröstningen går av stapeln i plenum i Strasbourg nästa vecka och den liberala ALDE-gruppen, där Torvalds (SFP) är med, valde att omfatta förslaget om att stödja resolutionen.

– Som man ropar i skogen får man svar, detta är ett ypperligt tillfälle för Europaparlamentet att visa att man är redo att slopa något som många ser som onödig EU-byråkrati. Jag hoppas mina finländska kolleger i de andra grupperingarna lyckas övertyga sina partigrupper om fördelarna med detta, skriver Torvalds i ett pressmeddelande.

Samtliga finländska Europaparlamentariker skrev under en skrivelse i detta ärende i oktober 2017.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46