Ålands Radio och TV omorganiserar och anställer ny vd

Bild: Mostphotos

Styrelseordförande Mia Hanström betonar att ingen dramatik ligger bakom beslutet, utan ett behov av att ligga i framkant med tekniken.

Ålands Radio och TV omorganiserar och rekryterar en ny vd. Bolagets nuvarande vd Agneta Mattsson övergår i en nyinrättad tjänst som ansvarig för ekonomi och administration.

– Vi erbjuder Agneta den här tjänsten eftersom det är hennes styrka, med ekonomi och personaladministration, säger Hanström till Nya Åland.

Samtidigt plockar Ålands Radio och TV hem vissa tjänster man hittills lagt ut externt. Dessa läggs på den nyinrättade posten, vilket ska leda till att omorganisationen inte kostar något.

– Vi skapar då ekonomiska förutsättningar för att tillsätta en ny vd med nytt fokus, säger Hanström.

Vilka nya kompetenser söker ni hos den nya vd:n?

– Det behöver inte vara en tekniker eller en ingenjör, men det ska vara en person som är intresserad av tekniksystem, som kan sätta sig in i de specifika system som Ålands radio jobbar med. Och som tillsammans med teknikchefen kan jobba med utvecklingen på teknikområdet.

Enligt Hanström ska det vara en vd med ett helhetsansvar och en person med ledningsförmåga.

Ligger det några konflikter bakom beslutet?

– Nej, inga alls faktiskt. Det är Agneta och jag som har jobbat tillsammans med detta och diskuterat vad som är det bästa för bolaget. Vi har lagt fram förslaget gemensamt för styrelsen och styrelsen står helt bakom det.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning