al-Araibi på väg att släppas

Hakeem al-Araibi utanför rättsalen i Bangkok tidigare i februari. Bild: AP/Sakchai Lalit

Den bahrainska fotbollsspelaren Hakeem al-Araibi, som sitter fängslad i Thailand, kan släppas inom kort. Thailändska åklagare uppger att Bahrain har dragit tillbaka sitt krav på att al-Araibi ska utlämnas.

– Om inte de vill ha honom har vi inget skäl att ha kvar honom här, säger Chatchom Akapin, talesperson för den thailändska statsåklagaren, till AFP.

25-åriga Hakeem al-Araibi bor i Australien sedan 2014 och beviljades flyktingstatus efter att ha flytt Bahrain, där han i sin frånvaro dömdes till fängelse för händelser i samband med den arabiska våren.

Men i samband med sin bröllopsresa i november greps han på Bangkoks flygplats, efter en felaktig efterlysning från Interpol. Bahrain har krävt att al-Araibi ska utlämnas, samtidigt som gripandet har väckt stora protester både från människorättsorganisationer och från Australiens regering.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46