al-Araibi på väg att släppas

Hakeem al-Araibi utanför rättsalen i Bangkok tidigare i februari.Bild: AP/Sakchai Lalit

Den bahrainska fotbollsspelaren Hakeem al-Araibi, som sitter fängslad i Thailand, kan släppas inom kort. Thailändska åklagare uppger att Bahrain har dragit tillbaka sitt krav på att al-Araibi ska utlämnas.

– Om inte de vill ha honom har vi inget skäl att ha kvar honom här, säger Chatchom Akapin, talesperson för den thailändska statsåklagaren, till AFP.

25-åriga Hakeem al-Araibi bor i Australien sedan 2014 och beviljades flyktingstatus efter att ha flytt Bahrain, där han i sin frånvaro dömdes till fängelse för händelser i samband med den arabiska våren.

Men i samband med sin bröllopsresa i november greps han på Bangkoks flygplats, efter en felaktig efterlysning från Interpol. Bahrain har krävt att al-Araibi ska utlämnas, samtidigt som gripandet har väckt stora protester både från människorättsorganisationer och från Australiens regering.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22