Aktiespararna ordnar utbildning – också på svenska

Aktiespararnas Centralförbund ordnar under våren en utbildningsturné runtom i Finland, med start i Hangö den 16 februari.

Utbildningsturnén är Aktiespararnas mest omfattande i sitt slag. Syftet är enligt ett pressmeddelande att presentera placerande för en bred publik och sänka tröskeln för att börja aktiespara.

Bakgrunden till turnén är det så kallade aktiesparkontot för småsparare som enligt planerna införs om ett år. Aktiesparkontot ska göra aktiehandel skattemässigt förmånligare för småsparare – inom kontot kan man köpa och sälja aktier och återinvestera vinstutdelningen skattefritt, så länge pengarna stannar kvar på kontot.

Aktiespararnas undervisning hålls under veckoslut och vardagskvällar. Svenskspråkiga evenemang ordnas i Ekenäs den 23 februari (Gamla sjukis auditorium, Raseborgsvägen 5), Vasa den 28 mars, Borgå den 4 april och i Jakobstad den 7 maj. Övrig undervisning hålls på finska.

Efter ett tjugotal anhalter runtom i landet avslutas turnén i Rovaniemi den 18 maj. Närmare information om tider, platser och priser finns på Aktiespararnas webbplats, (www.osakeliitto.fi/koulutuskiertue)

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46