Aktias nätbanker är nere på grund av tekniskt fel

Aktias nätbanker är nere. En skärmbild av bankens hemsida visar felmeddelandet. Bild: SPT/Jenny Blomqvist

Sedan 22-tiden på tisdag kväll har Aktias nätbanker varit ur bruk. Det beror på ett tekniskt systemfel i en databas hos bankens tjänsteleverantör. I morgon borde bankens digitala tjänster fungera normalt.

"Aktias nätbanker, inkluderat mobilnätbanken, och företagskundernas WS-kanal är ur bruk på grund av tekniska störningar. Felet åtgärdas som bäst. Vi beklagar besväret som orsakas av störningen" står det på bankens hemsida.

– Sedan natten till onsdag har korrigeringsarbetet pågått, men det är ännu omöjligt att ge besked om när felet är åtgärdat. Vi försöker snarast möjligt få upp databasen, säger Malin Pettersson, direktör för kommunikation och samhällsansvar på Aktia.

Hon försäkrar att det bara handlar om ett tekniskt fel och att det inte finns någon risk för läckt information.

– Vi beklagar naturligtvis de olägenheter som felet förorsakar och tackar för visad förståelse. Det är oerhört viktigt att våra kunder genast får veta om problemet, säger Petterson.

Aktias kundtjänst har tagit emot fler samtal under dagen än vanligt, men innan varje samtal spelas felmeddelandet upp. Aktia har också meddelat sina kunder om problemet på sociala medier.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning