Aktia hittade ny kapitalförvaltningschef hos Taaleri

Aktia har fått en ny chef till kapitalförvaltningen. Bild: Aras Jarjis

Perttu Purhonen, som tidigare varit vd på Taaleri förmögenhetsförvaltning, tar över rodret för Aktias kapitalförvaltning.

Aktia har hittat en efterträdare till Niina Bergring till posten som chef för den omskrivna kapitalförvaltningen.

Ersättaren, ekonomie magister Perttu Purhonen, kommer närmast från Taaleri Förmögenhetsförvaltning, som köptes upp av Aktia i våras. I och med chefsposten får Purhonen också en plats i Aktias ledningsgrupp.

Purhonen har jobbat som vd för Taaleri Förmögenhetsförvaltning sedan 2019. Dessförinnan har han haft ledande positioner inom Nordeas och Nordea Livförsäkrings kapital- och livförsäkringsverksamhet.

"Aktias kapitalförvaltning befinner sig i en intressant tillväxtfas och jag är säker på att vi kan betjäna våra befintliga kunder på ett suveränt sätt samtidigt som vi är intressanta för nya", säger Purhonen i ett pressmeddelande.

Personalflykt från kapitalförvaltningen

När avgående kapitalförvaltningschefen Bergring sade upp sig i vintras var hon den sjätte personen på kort tid som lämnade Aktias kapitalförvaltning.

Före henne hade fem välrenommerade kapitalförvaltare tackat för sig. Det skedde innan Taaleriaffären blev offentlig.

Omställningarna fick kunderna att reagera, rapporterade Kauppalehti tidigare under våren. Hundratals miljoner euro försvann då kunder löste in sina andelar i de räntefonder för utvecklingsmarknader som sköttes av förvaltarna som sade upp sig.

LÄS OCKSÅ: Aktias vd: Med Taaleriaffären faller alla pusselbitar på plats

Rättelse 3.5 kl. 15.30: Perttu Purhonens förnamn var fel i en tidigare version av artikeln.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Mer läsning