Åkte 122 mil i buss – fick se Växjö ta guld

Segerleendena fanns på plats hos bortafansen redan innan pucken släpptes i den fjärde SM-finalen mellan Skellefteå och Växjö (0–5).

Växjös supportrar hade inte åkt buss hela natten för att se sina favoriter förlora.

– Det är klart att vi kommer att fixa guldet i dag, sade Markus Björkmarker tvärsäkert innan nedsläpp.

Han skulle också få rätt.

Ett hundratal Växjöanhängare fanns på läktaren när det småländska SM-guldet säkrades. Många av dem hade satte sig i bussen redan på lördagskvällen för att resa till Skellefteå. 122 mil senare stod de på plats för att heja fram sitt lag till guldet.

– Visst är det långt men det var absolut värt det, sade Susann Mårtensson, som såg fram emot ett guldfirande i dagarna två.

Först i Skellefteå fram till midnatt, sedan i bussen på väg hem till mottagandet av laget på Stortorget på måndagskvällen.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54