Åkte 122 mil i buss – fick se Växjö ta guld

Segerleendena fanns på plats hos bortafansen redan innan pucken släpptes i den fjärde SM-finalen mellan Skellefteå och Växjö (0–5).

Växjös supportrar hade inte åkt buss hela natten för att se sina favoriter förlora.

– Det är klart att vi kommer att fixa guldet i dag, sade Markus Björkmarker tvärsäkert innan nedsläpp.

Han skulle också få rätt.

Ett hundratal Växjöanhängare fanns på läktaren när det småländska SM-guldet säkrades. Många av dem hade satte sig i bussen redan på lördagskvällen för att resa till Skellefteå. 122 mil senare stod de på plats för att heja fram sitt lag till guldet.

– Visst är det långt men det var absolut värt det, sade Susann Mårtensson, som såg fram emot ett guldfirande i dagarna två.

Först i Skellefteå fram till midnatt, sedan i bussen på väg hem till mottagandet av laget på Stortorget på måndagskvällen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning