Åklagaren överklagar tingsrättens beslut att fria Aku Hirviniemi från åtal för sexuellt antastande

Aku Hirviniemi. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Åklagaren är missnöjd med Egentliga Tavastlands tingsrätts beslut att fria skådespelaren Aku Hirviniemi från åtal för två fall av sexuellt antastande.

Behandlingen av åtalet mot Aku Hirviniemi som påstås ha gjort sig skyldig till två fall av sexuellt antastande ser ut att fortsätta i hovrätten.

Åklagaren meddelade på onsdagen sitt missnöje med förra veckans friande dom i Egentliga Tavastlands tingsrätt.

Skådespelaren åtalades för att ha sexuellt antastat två 17-åriga flickor i Riihimäki i juni 2018. Enligt åtalet hade skådespelaren i berusat tillstånd lockat med sig flickorna hem till sig och kränkt deras sexuella självbestämmanderätt. Tingsrätten förkastade åtalet i fredags.

Häradsåklagaren Kaisa Hallenberg-Roine vid åklagarämbetet i Salpausselkä vägrade kommentera överklagandet av domen till SPT.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning