Åklagaren överklagar domen mot Hakkarainen – "bötesstraff inte tillräckligt"

Åklagaren Eija Velitski överklagar domen mot riksdagsledamoten Teuvo Hakkarainen, som på måndagen dömdes för misshandel och sexuellt antastande efter att han tvångskysst en kollega i riksdagen.

Den sannfinländska riksdagsledamoten Teuvo Hakkarainen dömdes till 45 dagsböter för misshandel och sexuellt antastande av riksdagskollegan Veera Ruoho, samt till att ersätta henne för sveda och värk.

Åklagaren Eija Velitski meddelar på tisdagen att hon tänker överklaga domen till hovrätten. Det uppger nyhetsbyrån STT. Orsaken är sättet som Hakkarainen utförde handlingarna på.

I rätten kom det upp att han vridit på Ruohos huvud som vid ett strypgrepp. Därför yrkar hon på villkorligt fängelse, enligt henne är inte ett bötesstraff tillräckligt vid ett sådant förfarande motiverar hon.

Hakkarainens försvar har sagt att det handlade om en björnkram.

Åklagaren Eija Velitski. Bild: Emmi Korhonen

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46