Åklagaren i svenska ishockeyskandalen: Mannen tog tag i kvinnan och utförde juckande rörelser

En person med koppling till Svenska ishockeyförbundet har åtalats. Bild: Erik Mårtensson/TT

Den person med koppling till Svenska ishockeyförbundet som har åtalats för sexuellt ofredande av en kvinna ska enligt åklagaren ha tagit tag i kvinnan och utfört juckande rörelser mot hennes underkropp.

Men den åtalade har bestämt förnekat brott i polisförhör, skriver Aftonbladet.

– Det är normalt att vi kramas, det var en kram i rörelsen i spelargången. Vi stod inte och pratade med varandra. Vi brukar hälsa så på varandra, exempelvis på kansliet – kom så får jag en kram har X ropat. Det här var en vanlig hälsningskram, säger han enligt tidningen.

Händelsen som har lett till åtal inträffade i februari. Åklagare Johnny Järlefelt sade till TT på måndagen att han sannolikt kommer att yrka på att åtalade döms till ett "förhållandevis högt bötesstraff".

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning