Akademien hoppas på Dylan i vår

Bob Dylan Bild: Lehtikuva/Kevin Winter

Svenska Akademien kommer inte att arrangera något alternativ till Nobelföreläsningen som traditionellt brukar hållas den 7 december, skriver man i ett pressmeddelande. I stället hoppas man att årets litteraturpristagare Bob Dylan ska komma till Sverige nästa år.

Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius säger till Ekot i Sveriges Radio att hon fått bekräftat av hans manager att Dylan kommer till Stockholm i vår.

– Då kommer han ha ett utmärkt tillfälle att hålla sin föreläsning, säger hon.

Föreläsningen är ett krav för att pristagaren ska få ut prispengarna – men Danius understryker att det är ett mycket fritt krav med fria former.

– Det kan vara ett tal, en video eller något annat framförande. Jag hoppas att Bob Dylan ska göra det han har lust att göra.

För ett par dagar sedan kom beskedet att Bob Dylan inte kommer till Stockholm för att ta emot Nobelpriset i december.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning