Airbnb stoppar bokningar runt presidentinstallationen i USA

Presidentinstallation av demokraten Joe Biden äger rum den 20 januari vid kongressbyggnaden Kapitolium. Arkivbild. Bild: Maja Suslin/TT

Bostadsuthyrningssajten Airbnb säger upp samtliga bokningar i USA:s huvudstad Washington DC under och tiden närmast presidentinstallationen av demokraten Joe Biden. Presidentinstallationen äger rum den 20 januari.

"Vi tillkännager härmed att Airbnb kommer att avboka reservationer som gjorts i staden Washington DC under installationsveckan", meddelar företaget i ett uttalande och tillägger att några nya bokningar under den aktuella perioden kommer inte att tas emot.

Flera av de hårdföra anhängarna till den avgående presidenten Donald Trump som ingick i den mobb som i förra veckan attackerade Capitolium hyrde bostäder genom sajten.

Airbnbs besked ska ses mot bakgrund av rädsla för att nya protester från dem som anser att Joe Biden "stulit" segern i presidentvalet ska dra i gång i samband med installationen.

Även borgmästaren i Washington DC, Muriel Bowser, uppmanar folk att inte resa till huvudstaden.

– Vi ber amerikaner att inte komma till Washington DC för att övervara den 59:e presidentinstallationen den 20 januari. Delta i stället virtuellt, uppmanar hon.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning