Airbnb ska tackla sexhandel

Uthyrningstjänsten Airbnb säger att företaget ska tackla sexslaveri. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Airbnb ska investera i ny teknik för att tackla modernt slaveri. Beslutet kommer efter oro för att människohandlare använder tjänstens bostäder som "pop up-bordeller" för att utnyttja utsatta kvinnor sexuellt.

Airbnb har gått ihop med hjälporganisationen Polaris som arbetar mot människohandel, för att utbilda sina anställda i frågan, utveckla nya system och arbetar med polisen för att upptäcka tecken på slaveri och förhindra människohandel.

Det amerikanska företaget – värderat till 31 miljarder dollar, motsvarande omkring 25 miljarder euro – grundades 2008 och finns nu i nästan 200 länder.

Minst 2 680 offer för modernt slaveri har identifierats av Polaris vid hotell och motell i USA, främst rörande sexhandel, mellan januari 2015 och september 2017.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning