AIK:s svit vid liv efter målgalet toppmöte

Bild: Pontus Lundahl/TT

IFK Norrköping hade inte tagit poäng mot AIK på tre år och var uträknat på Friends arena.Då gjorde bortalaget tre mål på en kvart – men fick se Rasmus Lindkvist vackra volley hålla Solnalagets poängsvit vid liv i 3–3-matchen.

Både tabelltvåan AIK och IFK Norrköping hade chans att passera Hammarby som ny serieledare i en haltande allsvensk fotbollstabell.

Det slutade med att inget av lagen gjorde det, men vägen dit var långt ifrån spikrak.

I den första halvleken var AIK det klart bättre laget och gick till pausvila med en 2–0-ledning. Norrköpingssonen Kristoffer Olsson hade precist placerat in 1–0 efter en halvtimme och Örebroaren Ahmed Yasin dunkat in 2–0 knappt tio minuter senare.

Lagkaptenens revansch

"Pekings" mittback Andreas Johansson tappade boll på mittplan vid AIK:s andra mål, men fick revansch i inledningen av andra halvlek. Lagkaptenen nickade dit 1–2-reduceringen på hörna i 53:e minuten och fick sedan se försvarskollegan Filip Dagerstål följa med upp i ett anfall och sätta 2–2-kvitteringen knappt nio minuter senare.

Busvisslingarna från hemmapubliken ekade sedan när Norrköpings David Moberg Karlsson tryckte dit 3–2 framför AIK-klacken i 68:e minuten.

Makalös svit

Ett mål som många nog trodde skulle vara avgörande, och se till att AIK inkasserade sin första förlust på tolv spelade matcher i årets allsvenska. Så blev det inte.

Hemmalagets vänsterlöpare Rasmus Lindkvist drog till med ett vackert volleyskott i den 79:e minuten och såg till att toppmötet slutade 3–3. Det var Norrköpings första poäng på Friends arena sedan 2–2-mötet i maj 2015. AIK:s allsvenska svit på matcher utan förlust är nu uppe på 26. Senaste förlusten kom borta mot IFK Göteborg i augusti i fjol.

Simon Skrabb spelade 67 minuter för IFK.

Hammarby kan dryga ut serieledningen i allsvenskan vid seger borta mot Kalmar FF på söndagen.

AIK:s Rasmus Lindkvist kvitterade till 3–3 i lördagens allsvenska fotbollsmatch mellan AIK och IFK Norrköping på Friends Arena.

Foto: Pontus Lundahl/TT

http://tt.se/media/image/sdltce0555b

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00