ÅIFK en munsbit för Dickens damer

Efter pausledning med nio måls marginal kunde Dicken ta det tämligen lugnt i andra halvlek i FM-seriematchen mot Åbo IFK.

Dicken vann slutligen med klara 28-18.

– På det hela taget en bra och stabil insats. Vi höll tempot uppe i 40-50 minuter men efter det tappade vi lite fokus på spelet. Det här var bra träning inför play off-matcherna, tycker Annika Näräkka som tillsammans med Martina Genberg och Betina Lillqvist var hemmalagets bästa målskyttar.

– Det här var en av tre så kallade träningsmatcher inför semifinal. Det fanns bra och mindre bra element i matchen och det finns grejer vi måste öva på innan vi är färdiga för slutspel, säger tränaren Thomas Hivert.

ÅIFK:s tränare Besim Qerimi menar att Dicken helt enkelt var för starkt.

– Vi inledde starkt men lyckades inte förvalta våra chanser speciellt bra, säger Querimi.

Fakta

Dicken-ÅIFK 28-18 (15-6).

Dicken: Genberg Martina 7, Lillqvist Betina 6, Näräkkä Annika 6, Böckelman Carolina 3, Friman Carla 2, Kankainen Kiira 2, Nylund Karolina 1, Salokivi Tove 1.

ÅIFK: Forss Sofia 4, Harri Anna 3, Skön Emilia 3, Backlund Matilda 2, Pettersson Carolina 2, Gullqvist Malin 1, Kullberg Heidi 1, Norrgrann Ellen 1, Symes Julia 1.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46