Ahonen nästjumbo – hoppade 70 meter kortare än Tande

Janne Ahonen Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Den finländska backhoppningen ser ingen ljusning. Janne Ahonen hoppade 170 meter och var näst sämst i världscupen i Österrike.

Janne Ahonen hoppade bara 170 meter i Kulms flygbacke. Fyrtioåringen slutade på 39:e plats och var inte nära att ta sig till finalomgången.

En annan veteran klarade sig bättre – 45-åringen Noriaki Kasai är fortfarande i högform. Kasai hoppade 216 meter i den första omgången och 227 meter i den andra. Han slutade sexa i tävlingen.

Norrmannen Andreas Stjernen ledde efter den första omgången med ett hopp på 229 meter. I finalomgången slog landsmannen Daniel Andre Tande till med 240,5 meter – men det räckte inte. Stjernen hoppade 226 meter och vann med 1,5 poängs marginal. Schweizaren Simon Ammann slutade trea.

Ahonen är den enda finländaren som tävlar i Österrike. Resten av landslaget tränar i Finland.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46