Aho lugn trots chockförlusten – "Vi ska lära oss mycket av den här matchen"

Sebastian Aho lyckades inte leda Finland till seger över Danmark Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Sebastian Aho sade att det inte finns någon orsak till oro trots att lejonen åkte på en överraskande förlust mot Danmark.

8–1 mot Sydkorea, 8–1 mot Lettland och 7–0 mot Norge. Men de som hade trott att matchen mot värdnationen Danmark skulle bli en lika lätt uppgift som de tre inledande VM-kamperna fick snabbt tänka om.

Direkt från start stod det klart att Danmark är av en helt annan kaliber än de tidigare VM-motståndarna.

Men att lejonen skulle åka på förlust trots att det såg rätt svårt ut i inledningen hade nog ingen räknat med även om danskarna har en hel del NHL- och KHL-spelare i laget.

– Danmark var en svår motståndare men de överraskade nog inte oss. Vi visste precis hur de skulle spela och vi var redo för spel, säger Sebastian Aho.

– Vi kan lära oss mycket av den här matchen. De var bättre i specialsituationerna och vi får kolla video och se vad annat som måste rättas till. Vi måste bli bättre hela tiden.

Resultat

VM

Finland–Danmark 2-3 (0-0, 1-2, 1-1)

I: mållös.

II: 32.28 0-1 Frans Nielsen (Jesper Jensen Aabo, Mikkel Bødker) pp, 34.33 1-1 Sebastian Aho (Teuvo Teräväinen, Mikael Granlund) pp, 37.10 1-2 Oliver Björkstrand (Boedker, Oliver Lauridsen).

III: 55.50 2-2 Granlund (Miika Koivisto,Markus Nutivaara), 58.01 2-3 Nichlas Hardt (Boedker, F Nielsen) pp.

Mv: Ville Husso F 5+5+4=14, Fredrik Andersen D 11+10+12=33.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46