Aho lugn trots chockförlusten – "Vi ska lära oss mycket av den här matchen"

Sebastian Aho lyckades inte leda Finland till seger över Danmark Bild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Sebastian Aho sade att det inte finns någon orsak till oro trots att lejonen åkte på en överraskande förlust mot Danmark.

8–1 mot Sydkorea, 8–1 mot Lettland och 7–0 mot Norge. Men de som hade trott att matchen mot värdnationen Danmark skulle bli en lika lätt uppgift som de tre inledande VM-kamperna fick snabbt tänka om.

Direkt från start stod det klart att Danmark är av en helt annan kaliber än de tidigare VM-motståndarna.

Men att lejonen skulle åka på förlust trots att det såg rätt svårt ut i inledningen hade nog ingen räknat med även om danskarna har en hel del NHL- och KHL-spelare i laget.

– Danmark var en svår motståndare men de överraskade nog inte oss. Vi visste precis hur de skulle spela och vi var redo för spel, säger Sebastian Aho.

– Vi kan lära oss mycket av den här matchen. De var bättre i specialsituationerna och vi får kolla video och se vad annat som måste rättas till. Vi måste bli bättre hela tiden.

Finland–Danmark 2-3 (0-0, 1-2, 1-1)

I: mållös.

II: 32.28 0-1 Frans Nielsen (Jesper Jensen Aabo, Mikkel Bødker) pp, 34.33 1-1 Sebastian Aho (Teuvo Teräväinen, Mikael Granlund) pp, 37.10 1-2 Oliver Björkstrand (Boedker, Oliver Lauridsen).

III: 55.50 2-2 Granlund (Miika Koivisto,Markus Nutivaara), 58.01 2-3 Nichlas Hardt (Boedker, F Nielsen) pp.

Mv: Ville Husso F 5+5+4=14, Fredrik Andersen D 11+10+12=33.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning