Melart avstängd i två matcher

HIFK leder kvartsfinalserien mot Lukko i ishockeyligan med 2–0 och Kamraterna är två segrar i från en plats i semifinal. Men i de två kommande matcherna tvingas HIFK klara sig utan sin backklippa Ilari Melart som stängs av i två matcher.

Ilari Melart är avstängd i två matcher.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
22.03.2023 06:56
Melart tacklade Anrej Hakulinen vid tiden 40.00. Hans tvärställda klubba träffade Hakulinen i axeln och därefter träffade hans handske Hakulinen i huvudet. Hakulinen föll till isen och domarna bestraffade efter en kortare överläggning och videogranskning Melart med 5+20 minuter.
Ligans disciplinutskott meddelade på tisdag kväll att Melart är avstängd i två matcher.
Melarts tilltag var onödigt och överlagt. Andra perioden var slut, ställningen var 0-0, och lagen skulle åka ut från isen för att ladda för tredje perioden i Ishallen. Att då göra sig skyldig till ett dylikt tilltag skvallrar om dålig nervkontroll.
Melart, 34, är känd som en fysisk och tungt tacklande back som i början av karriären ofta gjorde sig skyldig till fula grejer på isen. Med åren har han städat upp sin spelstil, blivit väldigt mycket bättre i spelet med puck och är numera en betydligt mångsidigare spelare.
I HIFK har hans roll under säsongen varit väldigt stor. I grundserien spelade han mest av alla i HIFK med 22 minuter istid i snitt per match.
Utan honom tappar HIFK väldigt mycket i fysisk styrka, i synnerhet framför eget mål där Melart ofta agerar polis, sheriff och åklagare.
I tredje matchen på onsdag kväll i Raumo saknas också Victor Berglund. Den svenska backen har varit alldeles utmärkt sedan han anslöt från Boston Bruins farmlag Providence Bruins i vintras.
Berglund skadade knäet i en kollision med en egen spelare i måndags. Oklart hur länge han blir borta.
Nedsläpp i Raumo 18.30 onsdag.

ANDRA LÄSER