Teemu Salmi ser dollartecken i cyberrymden: ”Nixu ska växa med minst 10 procent per år”

Det finländska börsbolaget Nixu kan hjälpa företag att förhandla med cyberkriminella. Men det är inget som Nixus nye vd Teemu Salmi rekommenderar. – Genom att betala finansierar du kriminalitet. 

Trots det finskklingande namnet kan dalmasen Teemu Salmi inte hålla affärsmöten på finska. Han kan småprata, men affärer gör han på svenska eller engelska.
Sören Jonssonsoren.jonsson@hbl.fi
11.10.2022 05:01
Det finns ingen skillnad i storlek på bolag, utan stora, som små, köper in cyberkompetens utifrån, berättar Salmi. Stora Ensos tidigare it-chef Teemu Salmi började i augusti som vd för cybersäkerhetsbolaget Nixu. Det var en perfekt tidpunkt att hoppa över till cybersäkerhetsbranschen, tycker Salmi. Det finns momentum tack vare det dystra världsläget. 
Analytiker förutspår att branschen som helhet kommer att växa med 10–15 procent de kommande 5–10 åren. Salmi vill att Nixu växer med minst lika mycket. 
– Allt annat skulle vara ett misslyckande. Vi är ett renodlat cybersäkerhetsföretag och har all möjlighet att växa med branschen. Dessutom tror jag på lönsam tillväxt. Vi ska inte bara växa för växandets skull.

ANDRA LÄSER