Sancho missar returen - Ramos sjuk i covid

Uppgiften är svår nog som den är för Dortmund.Den blir inte lättare av att Jadon Sancho missar kvartsfinalreturen mot Manchester City i Champions League.

Jadon Sancho kan inte medverka mot Manchester City på onsdag.

– För Jadon kommer matchen tyvärr för tidigt. Vi hade gärna önskat ha honom med men dessvärre är det inte en möjlighet, säger Dortmunds tränare Edin Terzic.

Den offensive engelske landslagsmittfältaren har varit skadad sedan i början av mars, är tillbaka i träning men inte riktigt redo för match.

Sancho lämnade Manchester City som 17-åring och slog igenom på allvar i Bundesliga ett år senare.

City går in till returen med en 2–1-ledning tack vare Phil Fodens sena segermål.

– Vi har stor tro på oss själva, men tro räcker inte. Vi spelade en bra match i förra veckan och visade att vi har tempot för att hänga med mot ett topplag. Det var frustrerande att släppa in ett sent mål. Nu kan vi inte bara fokusera på att försvara, vi måste attackera. Det är en brutalt svår uppgift vi står inför, att slå ut vad som kanske är världens bästa lag, säger Edin Terzic.

Dortmund riskerar även att få klara sig utan vitala pjäser som Mats Hummels och Marco Reus. Båda dras med lindrigare skador och testas under onsdagen.

Tuffa tider för Ramos

En olycka kommer sällan ensam. Ta Sergio Ramos, Real Madrids försvarsveteran och lagkapten.

En skadad vadmuskel håller honom borta från fotbollen. Nu tvingas han dessutom isolera sig sedan han testats positivt för covid-19.

Det var redan klart att Ramos skulle missa onsdagskvällens kvartsfinalretur mot Liverpool i Champions League på grund av skadan han drog på sig i VM-kvalspelet med Spanien.

Den närmaste tiden får han inte ens visa sig i närheten av klubbkamraterna.

Ramos, 35, har haft en av sina jobbigaste säsonger. Han opererade ena knäet i februari och väl tillbaka i spel väntade ett nytt – om än kort – uppehåll på grund av en lättare skada.

Mittbacken är spelare nummer två som på kort tid drabbats av pandemin.

I tisdags i förra veckan testades försvarskollegan Raphaël Varane positivt och fransmannen befinner sig fortfarande i karantän.

Real vann den första matchen med 3–1.

Båda matcherna börjar 22.00 på onsdag kväll och kan ses i CMore.

ANDRA LÄSER